Informatie over de groepen 1 en 2

De school begint..
Er is een inloop vanaf 8.20 uur. De kinderen nemen buiten afscheid van de ouders, zodat de gang overzichtelijk blijft voor de kinderen. In het begin mag u natuurlijk altijd even meelopen met uw kind. Om 8.25 uur gaat de bel en zitten de kinderen in de kring.
Op de speelplaats lopen de kinderen met de fiets aan de hand. Ze mogen niet over het hek klimmen of er overheen getild worden. In de zandbak spelen we tijdens de kleuterspeeltijd.
Als u onder schooltijd uw kind haalt of brengt, kom dan via de hoofdingang binnen. De deuren aan de speelplaats vallen in het slot.

Einde schooltijd
De kinderen komen om 14.15 uur met de leerkracht naar buiten. Als u steeds op dezelfde plek staat, hoeft uw kind u niet te zoeken. Spreek af dat uw kind bij de leerkracht blijft tot hij/zij u ziet staan. Kom gerust de eerste dagen even vragen hoe het is gegaan. Als uw kind een werkje wil laten zien, mag u mee naar binnen om het te bewonderen.

Oefenen
Kinderen die instromen mogen een aantal keren in overleg met de leerkracht komen oefenen. De leerkracht neemt een aantal weken van tevoren contact met u op. Wilt u eerder iets afspreken, dan kunt u ons mailen of aanspreken op het schoolplein.

Kijkmoment
Als uw kind ongeveer 6 tot 8 weken op school zit, mag u een keer komen kijken. U krijgt dan een indruk van wat uw kind op school doet, hoe uw kind omgaat met de andere kinderen en hoe hij\zij speelt met het materiaal. Als er tussentijds iets mocht zijn, kom dan meteen.

Zelfredzaamheid
Wilt u ervoor zorgen dat uw kind zelf zijn/haar jas aan kan doen en dicht kan maken? Hetzelfde geldt voor kleren en schoenen. Natuurlijk helpen we waar nodig, bijvoorbeeld met strikken. Leer uw kind zelfstandig naar het toilet te gaan. Dus zelf billen poetsen, doorspoelen en handen wassen. Er zijn schone kleren aanwezig voor eventuele ongelukjes.

Winterperikelen
Wanten graag voorzien van touwtjes of naam. Handschoenen en das graag in de luizencape laten stoppen bij de jas, zodat ieder zijn/haar spullen terug kan vinden.

Speelgoed
De kinderen mogen alleen op maandag wat mee naar school brengen om te laten zien. Denk hierbij aan een plattegrond waar de kinderen dat weekend geweest zijn, diploma’s etc. Op woensdag en vrijdag is het wieltjesdag en mogen de kinderen een step of iets dergelijks meebrengen. Deze spullen blijven buiten staan.

Gymmen
De kinderen gymmen op woensdag, in hun ondergoed en gymschoenen. De gymschoenen kunnen in het tasje aan de kapstok. Wilt u de naam erin zetten? Controleer zelf tussendoor of de maat nog goed is. Het is fijn als u rekening houdt met makkelijke kleding op de gymdagen.

Eten en drinken
De kinderen krijgen elke ochtend een stuk fruit. Tussendoor kunnen ze zelf water drinken. We lunchen elke dag samen in de klas. De kinderen brengen hiervoor hun eigen lunchpakketje mee. Voor het lunchprotocol kunt u een kijkje nemen op onze website.

Ziek / vermoeid
Laat uw kind thuis als het ’s nachts veel wakker is geweest, heeft overgegeven of ziek is. (ook als uw kind graag naar school wil)
Geef even door dat uw kind ziek is middels een briefje via broer/zus of telefoontje voor schooltijd, een mailtje wordt niet altijd op tijd gelezen.
De eerste tijd op school kan een kind veranderen: moe, bedplassen, chagrijnig. Dit is tijdelijk.

Verjaardag
Uw kind mag de 5e of 6e verjaardag vieren van 8.30 tot 9.00 uur. De jarige doet 50 cent in de buis voor de Cliniclowns. Trakteren mag uw kind de laatste 10 minuten van de middag, ook daarbij bent u welkom. Uitnodigingen delen we niet uit in de klas. Een tekening of kaart voor de jarige mag wel gegeven worden tijdens het feestje op school.

Rapporten/oudergesprekken
In het begin van het jaar hebben we kennismakingsgesprekken. In november zijn er gesprekken die gaan over o.a. het welzijn van de kinderen. In het midden van het schooljaar krijgen de kinderen een rapport met bijhorend oudergesprek. Kinderen die korter dan 10 weken op school zitten, krijgen nog geen rapport.
Aan het einde van het schooljaar krijgen de kinderen hun 2e rapport.
Kinderen die instromen vanaf januari krijgen nog geen rapport.

Website
Kijk voor meer informatie elders op deze website. Ook de schoolgids en de laatste nieuwsbrieven kunt u er inzien.


Met vriendelijke groeten,
Leerkrachten groep 1 en 2