Het schoolgebouw

De school is in 1952 gebouwd. Oorspronkelijk waren het twee zelfstandige scholen met een gymzaal. Door de jaren heen heeft het gebouw een aantal uitbreidingen en inpandige aanpassingen ondergaan.
Momenteel beschikt ons schoolgebouw over 11 groepslokalen en een inpandige gymzaal. Een aantal lokalen is in gebruik voor de kinderopvang en BSO van de Verbinding.
Rondom de school is veel ruimte. Aan de achterzijde is een grote speelplaats (verdeeld in een onderbouw- en bovenbouwspeelplaats) met daaraan grenzend een groot grasveld waarvan de kinderen elke dag gebruik kunnen maken.
Basisschool Eerschot is gelegen aan de rand van de woonwijk Eerschot; de meeste leerlingen komen uit deze wijk, uit de nieuwbouwwijk De Heikant en uit enkele buitengebieden van de gemeente aan weerszijden van de A50-autoweg.

Ruimte om te groeien

Bij ons staat de GROEI centraal, zowel bij de leerlingen als in ons team. We spelen in op nieuwe ontwikkelingen in de samenleving en we zijn ons ervan bewust dat ieder kind op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo leert.
Wij willen kinderen een fijne schooltijd bieden. Een schooltijd waarin zij alle ruimte krijgen om te groeien, zowel in kennis als in sociale vaardigheden.
De kinderen ontwikkelen kwaliteiten en eigenschappen die hen in de rest van het lerende en werkende leven van pas kunnen komen.
Wij baseren ons op de volgende principes:
• Groeien in kennis , vaardigheden en competenties
• Groeien vanuit vertrouwen
• Groeien op een betekenisvolle manier